Verslag Alg. Ledenvergadering

Vrijdagavond 17 maart 2017 zijn we in Ons Huis geweest voor onze Algemene ledenvergadering.

Net als vorig jaar werd de vergadering gecombineerd met een workshop. Na een steeds verdere terugloop van de aanwezigen op de vergadering is vorig jaar voor deze opzet gekozen. Deze opzet lijkt aan te slaan, nadat vorig jaar al een kleine stijging merkbaar was, waren er nu duidelijk meer aanwezigen.

Om 20.00 uur werd na een welkomstwoord gestart met de workshop Streetfishing. Lennard Rignalda hield een gloedvol betoog over deze toch nieuwe vorm van visserij. Met behulp van beelden en duidelijke uitleg maakte hij de aanwezigen duidelijk op welke wijze deze manier van van vissen wordt beoefend.

Vervolgens werd de jaarvergadering gehouden. Hierbij werd teruggekeken op de activiteiten het afgelopen verenigingsjaar, kwamen de financiƫn en begroting aan de orde en de doelstellingen voor het komende jaar. Met name aan de voorzieningen voor de sportvissers zoals een visvijver, trailerhellingen, bereikbaarheid van viswater en visuitzet werd de nodige aandacht besteed. Ook werden de webmaster en aftredende bestuursleden in het zonnetje gezet. De winnaar van de facebook like- en deelactie ontving een shimano hengelset. Het nieuwe bestuurslid Albert Abbink werd met met applaus welkom geheten en na de rondvraag werd de vergadering gesloten.

Hierna gingen we verder met het praktische deel van de workshop. Hengelsport Friesland had voor alle deelnemers materiaal ter beschikking gesteld en Lennard demonstreerde hoe je een goede onderlijn kan maken en vervolgens konden allen dit in de praktijk brengen. Rond 23.00 uur werd de gezellige avond afgesloten.

Ruud de Boer