Open Makkumer jeugd viswedstrijd (witvis)

Ben jij tussen de 12 en de 17 jaar oud? Houd je van vissen met een vaste stok of werphengel op witvis, zoals brasem en voorn? Dan is deze wedstrijd echt iets voor jou!

Op zaterdag 13 augustus is er een viswedstrijd waar alle jeugdleden van HSV Makkum, HSV De Voorn en HSV De Deinende Dobber aan mee kunnen doen

Hieronder vind je alle informatie over deze wedstrijd:

Tijdens deze wedstrijd wordt er gevist op witvis:. brasem, voorn, blei, windes en ook baars.Alle vissen moeten tijdens de wedstrijd in een leefnet gedaan worden. Aan het einde van de wedstrijd worden alle vissen in een keer gewogen.

Het wedstrijdschema:

Verzamelen: 08:30 bij het benzinestation bij Parrega.

Alle deelnemers mogen een lootje trekken. Dit nummer is de visstek waar je moet vissen.
Na de loting en een korte instructie mogen alle deelnemers de visspullen klaar zetten op de visstek. Dus je dobber op de juiste diepte zetten, het voer klaar zetten en dergelijke. Je mag nog niet vissen en ook nog niet voeren.

Om 9.30 klinkt het startsignaal. Nu mag je gaan voeren en gaan vissen!
Vang je een vis, dan doe je deze in je leefnet.

Om 12.00 klinkt het eindsignaal. Er dient onmiddellijk te worden opgehaald. Ben je op dat moment nog bezig een vis binnen te halen, dan heb je geluk! Nog even wachten tot je beet krijgt mag niet.
Alle spullen kunnen weer opgeruimd worden.

Als iedereen klaar is, dan volgt om ongeveer 12.30 de prijsuitreiking en is er voor iedereen een broodje en wat drinken.
Stop, nog niet weggaan! Iedereen moet nog even op de foto.

De algemene regeltjes:

-Er mag gevist worden met maximaal 1 hengel tegelijk, voorzien van één haak. Je mag meerdere hengels      meenemen om te wisselen. (feeder, match of vaste hengel)
-Er wordt gevist met de vrije hengel, dat houdt in dat er met een vaste hengel of werphengel gevist kan worden.
-De gevangen vis m.u.v. paling, snoek en snoekbaars moet levend bewaard worden in een leefnet
-Er mag niet met kunstaas gevist worden.
-Speel je vals? Dan vervalt je recht op een prijs.
-Waarin het reglement niet is voorzien , beslist de wedstrijdleiding.
-Deelname op eigen risico.

Klik op INSCHRIJVEN om mee te doen. De organisatie is in handen van HSV Makkum.