Verslag Streetfish wedstrijd Franeker

Maandag, 18 december 2017

Streetfishing geslaagd

Het 2e streetfishingevenement in Franeker, georganiseerd door De Deinende Dobber, is prima verlopen. Ondanks de weersvooruitzichten, regelmatig regen, kwamen de meeste aangemelde deelnemers opdagen en doordat er ook liefhebbers kwamen die zich niet hadden aangemeld konden wij met 17 vissers van start. Na een bakje koffie en een lekkere koek een korte uitleg over het reglement gingen wij om 09.30 van start en ging iedereen naar de plekken waarvan hij dacht hier heb ik de grootste kans op vis. Het weer bleek nog mee te vallen, een paar korte buien maar de meeste tijd was het droog. Als we elkaar tegen kwamen werd uiteraard gevraagd hoe het met de vangsten was. Dit bleek wisselend een aantal vissers wist meerdere exemplaren te verschalken maar er bleven ook een aantal vissers op de nul staan. Om drie uur werd er weer verzameld in de Poort van Franeker en onder het genot van een drankje werden de vangstformulieren ingeleverd. De Deinende Dobber had voor mooie prijzen gezorgd, voor een deel gesponsord door Hengelsport Friesland. Na de telling bleek dat er bijna 11 meter vis was gevangen. Bij de vaders en zonen bleken de verschillen minimaal. Een vader kon zijn zoon met 6 cm voorblijven en bij een ander koppel wist de zoon zijn vader met een vis voor te blijven. De uitslag is als volgt:

1e Ruud de Boer           1 snoek en 8 baarzen                            Totaal 2,19 mtr
2e Marcel Schaaf          1 snoek 4 snoekbaarzen en 3 baarzenTotaal 2,10 mtr
3e Klaas Breitenbach    2 snoeken en 1 snoekbaars                  Totaal 1,69 mtr
4e Mike Breitenbach     3 snoeken                                              Totaal 1,63 mtr
5e Jilles Blanksma        2 snoeken                                              Totaal 1,39 mtr

De grootste vis was een snoek van 79 cm gevangen door Ruud de Boer. Deze prijs werd verloot onder de drie jongste deelnemers.

Volgend jaar komt deze wedstrijd zekerweer op het programma.